Как да изтеглите Facebook видео клипове

юни 3, 2019 By

Въпреки че Facebook позволява на потребителите да изтеглят снимки, социалната мрежа не позволява същите възможности, когато става въпрос за видео клипове. За съжаление потребителите не могат да изтеглят видео клипове, публикувани във Facebook. Все пак има начин да направите това, като използвате Уеб Сайтове с URL видео конвертор.

SaveFrom е уебсайт, който ви позволява безплатно да изтегляте Facebook видеоклипове, като използвате URL адрес. Други сайтове за свободно изтегляне включват FBDown.net, Getfvid и FBDownload.

В следващите редове ще ви покажем стъпка по стъпка как да свалите фейсбук видео, като използвате SaveFrom. Другите сайтове за свободно изтегляне, изброени по-горе, работят по същия начин.

Как да изтеглите Facebook видео на компютър

Стъпка 1: Влезте във Facebook профила си.

Стъпка 2: Намерете видеоклипа, който искате да изтеглите. Уверете се, че има икона глобус. Иконата на глобуса се появява под името на видеото. Ако има заключване или силует на две лица вместо кълбото, нямате право да изтеглите видеоклипа, защото настройката за поверителност не е зададена да бъде обществен. Иконата на глобуса показва, че публикацията е обществена.

Стъпка 3: Задръжте мишката над видеото, щракнете с десния бутон. Ще видите падащо меню. Изберете „Копиране на URL адреса на видеоклипа“ или Copy video URL, ако настройките на фейсбук профила ви са на български или английски език.

Стъпка 4: Отидете на уеб сайта SaveFrom. Въведете https://en.savefrom.net/ в браузъра си. Този уебсайт ще ви позволи да изтегляте видеоклипове от връзки.

Стъпка 5: В горната част на страницата, в текстовото поле, където е написано „Just insert a link“, поставете URL адреса на видеоклипа във Facebook чрез натискане на Ctrl + V (Windows) или Command + V (Mac).

Стъпка 6: Кликнете върху зеления бутон „Download“, намиращ се под или до прозореца за визуализация на видеоклипа. Видеоклипът трябва да се изтегли в папката „Изтегляния“ на компютъра ви.

Стъпка 7: Намерете изтегления видеоклип в папката „Downloads“ на работния плот и го запишете в избраната от вас папка. И сте готови!

Как да изтеглите Facebook видео клипове на iPhone

Стъпка 1: Отидете до App Store на вашия iPhone. В лентата за търсене въведете „documents“ и натиснете „Търсене“.

Стъпка 2: В резултатите от търсенето намерете приложението „Documents by Readdle“. Докоснете „GET“ и следвайте инструкциите за изтегляне.

Стъпка 3: Отворете приложението Facebook на вашия iPhone. Придвижете се до видеоклипа, който искате да изтеглите.

Стъпка 4: Потърсете иконата на глобуса под името на плаката на видеоклипа, за да се уверите, че видеоклипът е обществен.

Стъпка 5: Отворете видеото и започнете да го възпроизвеждате. Това гарантира, че няма да получите прекъсната връзка в следващата стъпка.

Стъпка 6: Докоснете „Споделяне“ под видеото.

Стъпка 7: От менюто, което се показва, изберете „Копиране на връзката“, за да копирате адреса на видеоклипа в клипборда на iPhone.

Стъпка 8: Върнете се на началния екран на iPhone и отворете приложението Документи.

Стъпка 9: Отворете браузъра Safari. Отидете на уеб сайта SaveFrom, като въведете savefrom.net в адресната лента. Докоснете „Go“ на клавиатурата.

Стъпка 10: В текстовото поле в горната част на страницата поставете URL адреса на видеоклипа, който сте копирали по-рано.

Стъпка 11: Докоснете зеления бутон „Download“, който се намира под визуализацията на видеоклипа.

Стъпка 12: Докоснете светлосиния бутон „Готово“.

Стъпка 13: Докоснете иконата „Downloads“, която се намира в долния десен ъгъл на екрана.

Стъпка 14: След като видеоклипът приключи изтеглянето, докоснете видео файла в раздела за изтегляне. Сега трябва да можете да гледате видеоклипа в приложението „Документи“.

Стъпка 15: За да преместите видеоклипа на вашия iPhone, като отворите приложението Документи, докоснете папката „Downloads“. Докоснете ⋯ под видеото. Изберете „Споделяне“ и продължете да запазвате видео файла в папка на вашия iPhone.

Платен софтуер, който ви позволява да изтеглите Facebook видеоклипове

Ако не вярвате на уебсайтовете за свободно изтегляне, има и софтуер, който можете да платите, за да сте сигурни, че изтеглянето е безопасно и сигурно. По-долу е даден списък на надежден софтуер, който можете да платите, за да изтеглите Facebook видеоклипове:

Бележка за нарушаване на авторски права

Преди да изтеглите който и да е видеоклипове от Facebook, трябва да проверите указанията за авторки права на Facebook, за да сте сигурни, че не нарушавате правата на оригиналния плакат или създател на видеоклипа. Дали нарушавате авторски права или не, в крайна сметка зависи от предназначението на видеоклипа след изтеглянето му. Например, не извършвате нарушение на авторски права, ако използването на видеоклипа е за частно използване. За повече информация относно авторски права, вижте Facebook.