Как да удвоите последователите си в Instagram

януари 8, 2020 By

Ако ще рекламирате бизнеса си чрез Instagram, вашите последователи са това, което влияе на успеха на вашата кампания в Инстаграм. За щастие, след като постигнете достатъчно много последователи, става по-лесно да продължите да надграждате успеха си в мрежата. Но стигането до тази точка изисква всеотдайност и последователност. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да удвоите броя на своите последователи в Instagram.

Напревете вашия профил „публичен“

Когато става дума за спечелване на последователи, дори прости стъпки могат да бъдат силно успешни. Една от тях е като направите своя акаунт в Instagram публичен. С проста промяна в настройките можете да увеличите откриваемостта си. С публичен профил всички потребители на всички устройства (включително настолни компютри) могат да виждат вашия акаунт и отделните му публикации. Ако съдържанието е достатъчно добро, те ще поискат да ви следват. За да зададете потребителския си профил от частен към обществен, изпълнете следните стъпки:

  1. Отидете в настройки
  2. Натиснете поверителност
  3. След това „Поверителност на профила“, след това задайте акаунта си на „публичен“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отбелязвайте местоположението си

Друга проста стъпка с потенциално мощно въздействие е добавяне на местоположението ви, когато правите някаква публикация. Отново това е лесна стъпка, която можете да направите с всяко публикувано от вас съдържание, което увеличава видимостта ви. Добавяне на локация към публикацията ви означава, че вашите постове ще се показват в секцията „Места“ за разглеждане. Там потребителите, дори и да не ви следват, ще видят съдържанието ви и, ако ги интересува, ще последват вашия акаунт, за да открият повече.

Секцията „Места“ разделя съдържанието на две групи: ВОДЕЩИ и СКОРОШНИ. Публикациите, които имат най-голяма ангажираност, ще се показват в секцията „водещи“, докато тези, които са публикувани наскоро, ще се появят в секцията „скорошни“. Ако планирате да останете над публикациите на хората за определено местоположение, натрупайте колкото се може по-бързо ангажиране или публикувайте често.

 

Подсилете най-релевантните си публикации

Рекламата може да бъде мощен начин за увеличаване, както на обхвата на вашето индивидуално съдържание, така и на вашите последователи. Изображенията и видеоклиповете, които се оценяват особено добре от потребителите ви, си струва да се увеличат с малко допълнителни пари към вашата целева аудитория. Увеличаването на публикациите ви в Instagram ви помага да достигнете до аудитории, които може би никога не са чували за вашия бизнес. Ако се съсредоточите само върху най-подходящите и високо ангажирани постове, вероятно ще привлечете потенциални последователи.

Как да подсилите пост в инстаграм? За целта, трябва да имате бизнес акаунт.  Може да създадете нов профил или като превключите личния си акаунт (съществуващия ви такъв) и го направите бизнес. За да създадете нов акаунт, докоснете името на вашия профил и щракнете върху „Добавяне на акаунт“.

За да превключите към бизнес акаунт, следвайте стъпките.

  • Отидете на настройките си, след което кликнете върху „Акаунт“.
  • Кликнете върху „Превключване към професионален акаунт“.

 

Включвайте актуални хаштагове (Hashtags)

Включвайте hashtags (#) с всяка публикация. Instagram използва хаштагове, за да организира съдържанието и да го показва пред съответната аудитория. Внимавайте да не прекалите, но никога не подценявайте стойността им.

Стратегията ви в Instagram трябва да включва проучване и използване на най-подходящите хаштаговете за вашата аудиотрия, което означава  да следите тенденциите и да включвате най-актуалните хаштагове, които използват големите потребителски бази, за да комуникират помежду си. Това може да ви помогне да участвате в дискусии, като увеличите максимално излагането си на потенциални последователи.

В Instagram няма секция „топ тенденции“, която да е пряко сравнима с други платформи като в Twitter. Вместо това ще ви трябва инструмент като Brand 24, за да намерите актуални теми и тагове. След като ги намерите, публикувате собствено съдържание, свързано с хештаговете, за да станете част от разговора.

 

Маркирайте най-добрите Instagram истории

Instagram историите са важна част от всяка стратегия на платформата. Може би не знаете, че има начини да ги използвате специално за растеж на последователи. Ключът към успеха: Добавете някои от най-добрите си Instagram истории към акцентите на вашия профил. (Акцентите се появяват под биографията на потребителския ви профил.)

 

Докато профилът ви е публичен, всеки, който го посети, ще може да види акценираните ви истории в така наречените highlights. Закачайте най-важното за вас там, като ги разделяте на категории, отговарящи на вашия бизнес. Така всеки нов потребител, ще има възможност да се запознае отблизо с най-важното за вас и да ви последва.

Опитайте да се представите пред друга аудитория

Цели акаунти в Instagram съществуват специално за събиране на генерирано от потребители съдържание, което е забавно, сладко или уникално. Ще намерите акаунти като Elite Owls и I Love Playmo, като използвате тази практика. Всеки наличен интерес и ниша има поне един акаунт като този, често с десетки хиляди последователи.

Една от стратегиите за получаване на повече последователи в Instagram е да се опитате да привлечете вниманието на такива акаунти. Те са малко повече от агрегатори, преиздавайки изображения, изпратени до тях, за да увеличат разнообразието от съдържание. Те също дават допълнителна стойност, което означава, че ако изпратите снимка, която е достатъчно ангажираща и уникална, за да се представите, акаунтът ви ще бъде показан и маркиран и в резултат можете да спечелите някои допълнителни последователи.

 

Партньорство с марка или инфлуенсър

Стъпка напред може да е директно партньорство и дългосрочно с други марки и влиятелни лица, които искат да достигнат до същата аудитория като вас. Когато бъдете представени в акаунта на марката или лицето, увеличавате видимостта си към потенциални последователи, които са част от аудиторията на марка или човека, с който си партнирате. За да направите тази стратегия успешна, трябва да намерите акаунти с една и съща целева аудитория и да се уверите, че акаунтът ви винаги е маркиран в публикациите им.

 

Учете се от своя Анализ

Instagram Insights или Анализи е мощен инструмент за гарантиране, че вашите усилия в платформата се отплащат. По-конкретно, той може да ви помогне да разберете по-добре текущите ви последователи, което ви позволява да насочите по-тясно усилията си към нови последователи. Например, Instagram анализи може да ви покаже най-успешните ви публикации, местоположенията на вашите последователи и техните основни демографски данни. Можете да използвате тази информация за по-добро фокусиране на стратегията ви, публикуване на съдържание и Истории, които директно говорят на този сегмент на аудиторията.

 

 

Използвайте други канали

Не се ограничавайте само с Instagram. За да изградите база за последователи, не оставяйте възможност да популяризирате акаунта си по други канали, които може да включват:

  • Включително линк към вашите други социални медийни платформи, като Facebook
  • Вграждане на вашите Instagram новини във вашия уебсайт
  • Добавяне на линк в Instagram профил към подписите ви в имейл
  • Добавяне на Nametag на Instagram към отпечатани рекламни материали, за да увеличите обхвата си офлайн

 

Прехвърлете други последователи

Последователите от вашите други акаунти в социалните мрежи и абонатите за вашите мейлинг бюлетини са най-леснодостъпните бъдещи последователи. Прехвърлете тези последователи и абонати в акаунта си в Instagram, тъй като те вече ви познават, най-вероятно първи ще ви следват и в инстаграм.

Няма начин автоматично да прехвърляте тези потребители във вашия Instagram акаунт. Трябва да ги помолите да ви последват. Изберете най-добрата причина, поради която вашият Instagram е страхотен, и им дайте директна връзка или линк към него. Насърчете ги да ви последват.

 

Харесвайте други снимки

Друг лесен начин да увеличите последователите си е да харесвате снимки, които не са ваши. Но не просто да харесвате каквито и да е снимки – харесвайте снимки, които са подходящи за вашия бранд или блог в Instagram. Използвайте хаштаг и думи за търсене, които са свързани с вашето съдържание. Ако сте ресторант или предлагате храни, потърсете #Food, за да видите какво публикуват другите.

 

Коментирайте съдържанието на потребителите

Според Forbes, коментирането на снимки на други потребители е много ефективен начин за привличане на последователи, особено ако направите позитивен коментар или комплимент на снимка на потребителя. Потърсете подходящо изображения с малко или никакви коментари, тъй като увеличава вероятността вашият коментар да бъде забелязан.

 

Следвайте други потребители

Forbes също препоръчва да използвате функцията „Намери хората, които да следвате“ в Instagram и раздела „Разгледайте“ в Instagram, за да намерите хора, които да последвате. Те ще ви помогнат да се свържете със съществуващите си контакти във Facebook, както и да идентифицирате предложените акаунти, които да следвате. Според Forbes една трета от потребителите, които следвате, ще върнат жеста.

 

Използвайте правилно хаштаговете си

Направете хаштаговете си, така че да съвпадат със съдържанието ви. Ако сте хранителен специалист и публикувате снимка на шоколадова торта, използвайте етикетите # Печене, # Шоколад, # Торта и # Домашна. Използвайте популярни тагове, стига те да имат отношение към вашето съдържание, за да увеличите експозицията си в Instagram.

Не прекалявайте с таговете си. Около 10 до 12 хаштага за една публикация са достатъчни, за да подобрят видимостта ви, без да правят публикацията ви да изглежда твърде отчаяна и претрупана. За по-лъскава публикация поставете само няколко маркера в самата публикация, а останалите поставете като коментар.

 

Разработете визуален стил и се придържайте към него

Цветните схеми, фото филтрите, осветлението, обектите, тоновете и ъглите са всички елементи, които влияят на визуалния стил. Намерете стил, който отговаря на вашия бизнес или марка, след което го използвайте последователно. Това ще улесни потребителите да разпознаят стила и да го свържат с вашия бизнес или марка.

 

Съдържание, генерирано от потребителя

Използвайте функцията repost, като репоствате съдържание от ваши потребители или клиенти. Помолете ги да си партнирате с друг популярен профил с ваша потенциална целева аудитория. Свалете си приложение за репостване и пресподеляйте съдържание, в което участвате или имате обща аудитория. Намерете друг акаунт в Instagram, който може да споделя подобна аудитория с вашата. Имайки предвид бюджета си, може да увеличите, като подсилите тези постове.

 

Свържете се с други потребители

Очевидно следването ви ще се увеличи по-бързо, ако се ангажирате с други потребители. Коментирайте и харесвайте изображения като личен потребител. Не използвайте понпозен рекламен език, говорете на потребителите си нормално и смислено. Това не само ще увеличи видимостта на бранда ви, но и харесванията ви и ще привлече повече последователи към вашия акаунт.

 

Публикувайте често и последователно

Важно е да запомните, че имате акаунт в Instagram. Никога не го оставяйте без надзор повече от един ден. За да запазите силно присъствие, планирайте постове няколко пъти (до пет) през целия ден, за да публикувате в Instagram и се придържайте към този график. Равномерно отделете това време, за да не публикувате всичко наведнъж (което би накарало потребителите да се чувстват претоварени).

 

Направете съобщението си ясно в изображението

Искате потребителите да получат съобщението и да идентифицират кой сте като фирма или марка в рамките на секунди след преглеждането на вашето изображение? Ако не сте сигурни дали съобщението е достатъчно ясно, помолете колега или двама да погледнат и да видят дали те са в състояние да схванат съобщението бързо, без да мислят твърде силно. В този пример бързо разбирате, че Starbucks промотира своите летни напитки.

 

Поддържайте акаунта си релевантен

Бъдете в крак с актуалните тенденции и новини в социалните мрежи, за да помогнете за изграждането на вашите публикации. Например, ако искате да публикувате нещо относно инструментите в социалниата мрежа, уверете се, че сте в течение с най-новите функции. Уверете се, че не публикувате нещо, което е променено или което вече не се прилага.

 

Вероятно профилът ви в Instagram вече има интересно съдържание. Това е просто още един вариант за увеличаване на видимосста ви и достигането ви до нова аудитория. Още за Instagram проверете Най-важните актуализации във Facebook и Instagram през октомври, които не трябва да пропускате.