Facebook премахва повече от 5000 опции за таргетиране на рекламите

август 28, 2018 By

От тази седмица Facebook премахна над 5000 начина за таргетиране на рекламите си с цел усъвършенстване усилията си за злоупотреба с платформа. Съвсем скоро всички рекламодатели ще бъдат подканени да попълнят образователни сертификати или иначе  казано – да се запознаят в детайли с политиката за рекламиране във Facebook. В допълнение, Facebook обяви, че премахва повече от 5 000 опции за насочване на реклами, за да попречи на дискриминационната реклама. Платформата обясни, че тези промени по-добре поддържат рекламните  принципи на компанията.

Предотвратяване на дискриминацията

Facebook получи поредната си плесница тази година, след като ProPublica  разкри, че някои от опциите за таргетиране на реклами, биха могли да се използват за дискриминиране и популяризиране на текстове с насаждане на омраза. Facebook реагира, като блокира спорните реклами и премахна опциите за насочване на самообявени начини за таргетиране. Сега, за да се предотврати злоупотребата с рекламните инструменти, Facebook отнема хиляди опции за насочване, които биха могли да бъдат манипулирани с дискриминационни цели.

„Въпреки че тези опции са били използвани по законни начини за достигане до хора, интересуващи се от определен продукт или услуга, смятаме, че намаляването на риска от злоупотреби е по-важно“, заяви Facebook в съобщението. „Това включва ограничаване на възможността рекламодателите да изключват аудитории, свързани с атрибути като етническа принадлежност или религия.“

Обучение на рекламодатели

За да предотврати злоупотребата в зародиш, Facebook обучава рекламодателите по стандартите и очакванията на платформата. През изминалата година Facebook поиска от рекламодателите да популяризират жилищни, трудови и кредитни реклами, като попълнят сертифициране на политиката за недискриминация на социалната мрежа. Сега Facebook казва, че разширява изискването за сертифициране на всички рекламодатели през Ads Manager. Тя ще се появи постепенно през следващите седмици на всички рекламодатели, ако искат да продължат да използват Facebook реклами.

„Разработихме това образование, като се консултирахме с външни експерти, за да подчертаем разликата между приемливото таргетиране на рекламите и дискриминационните реклами„, каза Facebook.

Facebook все още проучва начини за подобряване на своята платформа. Неотдавнашните промени показват, че има още какво да се случи. По-рано този месец платформата въведе изискванията за нова авторизация на страницата.

Социалната мрежа обаче, реши да върне някои опции за таргетиране. Вижте кои са те:  Фейсбук официално представи нови и връщащи се опции за насочване на реклами