Какво ново из Инстаграм?

юни 15, 2018 By 0 Comments

Някой спомена ли споделяне? Споделяне на истории, за да бъдем точни.

Съвсем от скоро Instagram представи новата си функция, която ви позволява да споделяте история на ваш последовател, който ви е споменал в публикацията си. От днес, когато някой ви споменава в историята си, ще можете да споделите тази снимка или видеоклип в собствената си история. С други думи, за да не пропуснете този велик момент, защото сте разсеяни от телефонно обаждане или пък точно сега шефът ви иска нещо много спешно – вече ще може да го споделите по-късно 😉

Когато някой ви споменава в историята си, получавате известие в директната си кутия за съобщения с този човек. Там имате опция, която ви позволява да добавите историята на този човек към собствената си история. Когато натиснете върху историята, тя се появява като визия, която можете да променяте, въртите и позиционирате. Можете да използвате творческите инструменти на Instagram (например текст), за да добавите свой собствен стил, преди да ги споделите като история. Когато вашите последователи видят история ви, ще видят също и потребителското име на първоизточника, така че хората да могат да проучат и профила на вашия приятел.

Внимание! Само публичните профили могат да споделят своите истории. Потребителското име на човека, който първоначално е споделил „Историята“, ще бъде видимо и подлежащо на проследяване за всички ваши последователи, които искат да научат повече за него. От Instagram казват още, че историите от публичните профили могат да бъдат споделяни чрез тази нова функция само ако поддържате последната версия на Инстаграм за iOS и Android (версия 48).

Време за ъпдейт!